קלופס - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים:

1 ק"ג בשר בקר טחון

3 בצלים מגוררים

1 קישוא מגורר

1 תפו"א מגורר

3 ביצים טרופות

6 שיני שום מעוכות

פירורי לחם

3 ביצים קשות וקלופות

מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים, למעט הביצים הקשות.
  • ממלאים תבנית מאורכת ומשומנת בחצי המסה.
  • מניחים מעל את הביצים הקשות ומכסים בחצי השני של מסת הבשר.
  • אופים במשך כשעה.
  • אפשרות אחרת: לעצב ממסת הבשר קציצות, לצפות אותן בפרורי-לחם ולטגן אותן.