בשטאטל היהודי המסורתי חיו את השבוע משבת לשבת. האב קידש על היין, בצע את החלה, חילק למסובים שטבלו אותה במלח וברכו "המוציא", ואז החלה הארוחה, תמיד אותה ארוחה: כבד קצוץ וגפילטע-פיש, אחריהם מרק עוף ואטריות, בשר מבושל, עוף או אווז בליווי גזר מתוק ולקינוח: קוגל

כלים
קוגל - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר, שהנחה סדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור.

חומרים:

250 גר' אטריות ביצים

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שומן

3 ביצים טרופות

מלח ופלפל

אופן הכנה:

מבשלים את האטריות ומסננים.

מטגנים את הבצל בשומן עד לריכוך.

מערבבים את האטריות עם הבצל והביצים ומתבלים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

יוצקים פנימה את התערובת ואופים כשעה.