בשטאטל היהודי המסורתי חיו את השבוע משבת לשבת. האב קידש על היין, בצע את החלה, חילק למסובים שטבלו אותה במלח וברכו "המוציא", ואז החלה הארוחה, תמיד אותה ארוחה: כבד קצוץ וגפילטע-פיש, אחריהם מרק עוף ואטריות, בשר מבושל, עוף או אווז בליווי גזר מתוק ולקינוח: קוגל

כלים
קוגל - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר, שהנחה סדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור.

חומרים:

250 גר' אטריות ביצים

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שומן

3 ביצים טרופות

מלח ופלפל

אופן הכנה:

מבשלים את האטריות ומסננים.

מטגנים את הבצל בשומן עד לריכוך.

מערבבים את האטריות עם הבצל והביצים ומתבלים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

יוצקים פנימה את התערובת ואופים כשעה.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים