קרעפלאך במילוי בשר - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים לבצק:

1 ביצה

1.1/4 כוס קמח

קורט מלח

חומרים למלית:

1 בצל קצוץ דק

2 כפות שמן

180 גר' בשר טחון

מלח, פלפל

1 ביצה

פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה לבצק:

• טורפים קלות את הביצה עם מלח.

• מוסיפים בהדרגה את הקמח.

• מערבבים ואוספים את את הבצק לכדור.

• לשים לבצק חלק וגמיש.

• עוטפים בניילון ומשהים בטמפ' חדר.

אופן הכנה למלית:

• מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר.

• מתבלים ומטגנים תוך כדי בחישה ומעיכה.

• מצננים ומעבדים לעיסה עם ביצה ופטרוזיליה.

אופן הכנה לקרפלעך:

• מרדדים את הבצק לעלה דק.

• חותכים לריבועים בגודל של 6 ס"מ.

• מניחים כפית מלית במרכזו של כל ריבוע.

• מקפלים באלכסון ומהדקים היטב את השוליים.

• מקרבים את חודי הבסיס של המשולש זה לזה ומהדקים יחד.

• משהים כ- 15 דקות.

• מכניסים את הקרפלעך לסיר עם מים רותחים ומבשלים על אש גבוהה עד שהם צפים.

• מנמיכים את האש ומבשלים עשרים דקות נוספות.

• ניתן להגיש במרק, או כתוספת עם בצל מטוגן.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים