כלים

צ'טני שזיפים על המבורגר טלה - מתכון מיוחד של השפים נדב קמפ ומאור סיטון, מסניף אשדוד של רשת המסעדות ''בורגוס''.

zataniרכיבים לצ'טני:

1 ק"ג שזיפים מגולענים

6 שיני שום קצוצות

1 בצל סגול קצוץ

150 גר' חומץ בלסמי

150 גר' סוכר

20 גר' מלח

1 ליטר יין אדום משובח

100 גר' רוטב מרסלה

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן. מוסיפים את הסוכר, המלח, היין האדום והחומץ הבלסמי עד צמצום של 50% מהנוזל. מוסיפים את השזיפים, מבשלים עוד 10-20 דק' (עד ריכוך השזיפים), מכבים את האש ומוספים רוטב מרסלה. על גריל לוהט מניחים המבורגר טלה 220 גר' וצולים עד רמת עשייה רצויה (מדיום/וואל/וואל דאן) ומעל מניחים את הצ'טני שזיפים.