מזור טכנולוגיות צומחת וממשיכה לצמצם הפסדים ב-2009: גידול חד בהכנסות מזור לכ-5.3 מיליון שקל, שיעור הרווח הגולמי – 65% מסך המכירות. תוצאות הרבעון הרביעי של 2009 בהשוואה לרבעון הקודם: ההכנסות – 2.3 מיליון שקל – גידול של 310%, רווח גולמי – 1.74 מיליון שקל – גידול של פי 5

חברת מזור טכנולוגיות, העוסקת בפיתוח מכשור רפואי בעבור ניתוחים כירורגיים מונחי הדמיה לצורך ניווט של כלים כירורגיים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית, מציגה צמיחה חדה בהכנסות וצמצום עקבי בהפסד. מזור מדווחת על גידול של 152% בהכנסות ב-2009 לכ-5.32 מיליון שקל בהשוואה להכנסות של כ-2.11 מיליון שקל ב-2008. הגידול בהכנסות מזור נבע מגידול של 250% במכירת המערכות הרובוטיות של החברה, ה-SpineAssist, לצד גידול של 65% בהיקף מכירת הערכות המתכלות.

הגידול במכירות בשנת 2009 נובע מריכוז מאמצי השיווק של מערכת ה- SpineAssist, בעיקר בגרמניה רוסיה ובישראל, וכן מעליה בכמות הניתוחים שבגינם החברה מקבלת תשלום. ברבעון הרביעי של השנה הגידול בהכנסות מוסבר מהעלאת מחירי המוצרים והגדלת סל המוצרים שהחברה משווקת.

שיפור ניכר נרשם בשורת הרווח הגולמי של מזור. החברה רשמה ב-2009 רווח גולמי של כ-3.46 מיליון שקל, בהשוואה לרווח גולמי של -500 אלף שקל בתקופה המקבילה. הרווח הגולמי של מזור מהווה כ-65% מסך מכירות החברה ומשקף את הגידול במרווחי הרווח של מזור כתוצאה ממכירת מערכות ה-SpineAssist, שחלקן נמכרו במחירי מכירה גבוהים יותר מבעבר, וכן מהרווחיות הגבוהה במכירת הערכות המתכלות. ב-2008 הסתכם שיעור הרווח הגולמי של החברה בכ-25% בלבד. צמצום נרשם בהפסד הנקי של מזור ב-2009 שהסתכם בכ-17 מיליון שקל, בהשוואה להפסד נקי של כ-20 מיליון שקל ב-2008.

מזור מצליחה לאחרונה להעלות את מחירי המכירה של המערכות הרובוטיות החדשות המותקנות בבתי חולים מובילים בארה"ב ובאירופה. העסקות האחרונות למכירת המערכת הרובוטית של מזור ללקוחות בוצעו במחיר ממוצע של כ-300 אלף דולר למערכת.

מזור דיווחה לאחרונה גם על השלמתם בהצלחה של 30 ניתוחי עמוד שדרה ראשונים בעולם שבוצעו באמצעות המשתלים הייחודיים שלה, ה-GO-LIF, לקיבוע חוליות עמוד השדרה. הניתוחים, שבוצעו באמצעות מערכת ה-SpineAssist, התקיימו בבתי חולים בגרמניה, רוסיה ובישראל.

במקביל, השלימה מזור בהצלחה 40 ניתוחים במערכת ההדמיה הממוחשבת שפיתחה, מערכת ה-C-Insight. תוצאות ההדמיה התלת ממדית נבדקו והוערכו על ידי צוות מנתחים בכיר בבית החולים הדסה בירושלים והוגדרו כבעלות ערך קליני מהותי וכבעלות השפעה על יכול קבלת החלטות טובה יותר ובהתאמה גם על משך ההחלמה הקלינית של מנותח.

מזור נוסדה ב-2001 והיא עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מכשירים רפואיים לתמיכה בפרוצדורות כירורגיות בתחום האורטופדיה והנוירוכירורגיה. לחברה פיתוחים נוספים בתחום ניתוחים מונחי הדמיה, שעיקרם הכוונה וניווט של כלים כירורגים בדייקנות גבוהה ובפולשנות מזערית אל גוף האדם, תוך שימוש בטכנולוגיות של הדמיה תלת ממדית ורובוטיקה מיניאטורית. מוצר הדגל של החברה הוא ה SpineAssist המאושר רגולטורית באירופה ובארה"ב ושני מוצרים הנמצאים בשלבי פיתוח: ה GO LIF המאפשר ניתוח בפולשנות מזערית בעזרת ה SpineAssist ומוצר הC-Insight , המאושר רגולטורית באירופה ובארה"ב, מוצר מבוסס תוכנה שמאפשר הדמיה תלת מימד בחדר הניתוח. בין בעלי המניות הבולטים של מזור נמנים קרן ההשקעות של ג'ונסון אנד ג'ונסון, קרנות הון הסיכון: Alice Ventures וקרן שלום וכן מגדל אחזקות.