לקראת יום העצמאות ועונת על האש : טיפים לצליית סטייקים על האש, מאת מומחי רשת מסעדות אל גאוצ'ו

כלים

• רצוי להשתמש ברשת עבה העשויה מברזל, כך שתוכל לאגור הרבה חום ולהעבירו לבשר.

• במידה והבשר קפוא, עדיף להפשיר במקרר מאשר בטמפרטורת החדר, כך ישמר מרקמו טוב יותר.

• יש להוציא את הבשר מהמקרר שעה-שעתיים לפני הצלייה, כך שהטמפרטורה של הבשר תהיה דומה לזו של הסביבה החיצונית.

• מומלץ לשמן את הרשת לפני הצלייה ולהקפיד שהבשר לא יהיה קרוב מדי למקור האש.

• לאחר הנחת הבשר על האש אין להפוך את פרוסות הסטייק עד שמתקבלות על צידו העליון טיפות נוזל. ככל שטיפות הנוזל רבות, רמת העשייה מתקרבת ל well done. לאחר שהחלטת על מידת הצלייה הופכים שוב ומחכים עד שמופיעות טיפות הנוזל על הצד שכבר נצלה.

• המלצות תיבול - הוספת פלפל שחור ומלח ים גרוס גס מומלצת לפני או בזמן הצלייה. תיבול נוסף מומלץ – הוספת צ'ימיצ'ורי פרסקו.

• לאחר סיום הצלייה, מומלץ להשאיר את הרשת על האש כך ששאריות השומן יישרפו ויהיה קל לנקות אותה לקראת הפעם הבאה.

• להקפיד תמיד לא להשאיר אש ללא השגחה ולכבות אותה לחלוטין לאחר הסיום.

• שמרו על הניקיון כך שגם הבאים אחריכם ייהנו מהטבע.

עדכונים אחרונים