סלט מלפפונים ביגורט ושמיר, או צזיקי, מוכר היטב במטבח הישראלי. בחלופה הפולנית, מחליפים את היוגורט החמצמץ בקרם פרש, ומקבלים תוצאה מפתיעה וטעימה

כלים

חומרים:

1 מלפפון ארוך (כ-200 גר')

50 גר' שמיר

2 כפות קרם-פרש

מיץ לימון סחוט טרי

קמצוץ סוכר

מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • מקלפים את המלפפון ומרחיקים מתוכו את הזרעים.
  • חותכים את המלפפון לקוביות קטנות.
  • מוסיפים שמיר קצוץ, קרם-פרש ומספר טיפות לימון.
  • מתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
  • מעבירים למקרר לקירור.