מתכון טעים ופשוט לדג פורל ורוד ברוטב עירית, חמאה ויין לבן. מתכון ל-6 סועדים

כלים

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי

צרור עירית

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

כוס יין לבן יבש

מלח

פלפל שחור

חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן שמים כוס יין ובצל ומביאים לרתיחה ומצמצים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.

מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.

מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז ויוצקים מעליו את הרוטב.