salmonkavushעבור אלו מביניכם שלא מוכנים לבלות מול התנור הלוהט במטבח אך מעוניינים להפתיע את האורחים בסוכה עם מנה יפה, קלילה ורווית טעמים, השף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים, מציע מתכון פשוט ומהיר ביותר להכנה. מעדניית טעמי הבית שער העמקים פועלת במרץ לאור ההזמנות הרבות לארוחות מוכנות בתקופת סוכות, אך מציעה מתכונים גם לחובבי הבישול שמעוניינים להתנסות במטבח הביתי

כלים

מרכיבים:

12 פרוסות דקות של סלמון כבוש.

לרוטב:

2 כפיות דבש

3 שיני שום מעוכות

מלח פלפל שחור, טחון טרי

2 כפות שמיר קצוץ

½ כפית גרגרי פלפל ירוק בחומץ-כתושים

½ כפית כוסברה טחונה

כפית גרידת לימון (קליפה מגוררת דק)

מיץ מלימון גדול אחד

שליש כוס שמן זית

כף זיתים ירוקים קצוצים דק

תהליך ההכנה:

מסדרים את פרוסות הסלמון כמניפה, על צלחת הגשה. מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב בתוך צנצנת סגורה. יוצקים את הרוטב על פרוסות הדג.

מומלץ להגיש עם לחם טרי וחמאה ועם שמפניה צוננת. בתיאבון!