"סרדין כנרת" טרי ברוטב שום ולימון, זה מה שהכין מנחם לב הדייג הוותיק מעין גב, לנשיא המדינה שמעון פרס שהגיע לביקור בנמל עין גב, שם התקיים פסטיבל עין גב ה- 66 ולצידו שייט ודייג על הכנרת, שוק איכרים ומקהלות כולל שרהלה שרון ששרו על במות לאורך המזח עד השעות הקטנות של הלילה

כלים

לדייג מנחם לב יש שיטה מיוחדת להכנת הסרדינים הטעימים וכמובן התנאי החשוב ביותר שהם יהיו טריים:

את הסרדינים הטריים ("סרדין כנרת") מטגנים בשמן עמוק וחם מאוד ב- 215 מעלות, לשלוש דקות (חשוב לטגן בשמן עמוק בסיר ולא במחבת , בכדי שלא יצא דג שמן מידי). אחרי שלוש דקות הדגים יצופו על פני השמן.

מווציאים את הדגים ומניחים במסננת, בוזקים מלמעלה מלח ופלפל (2 כפיות מלח וכפית פלפל ), ומקפיצים את הדגים במסננת עם המלח והפלפל שיתערבבו טוב.

להכין רוטב, הכולל שום לימון ופטרוזיליה, הכל טרי ולערבב היטב. לשים בקערה קטנה. את הסרדינים המוכנים טובלים ברוטב ואוכלים.