כלים

גפילטע פיש -  המתכון היהודי המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר. שף שרייבר, שלמד את רזי הבישול היהודי מסבתו, הגיש את המתכון בסדנת בישול יהודי שהעביר בבית הספר לבישול תדמור

חומרים:

1-1.5 ק"ג  קרפיון שלם

2 ביצים קשות

2 ביצים טריות

2 בצלים

גזרים

כפית פלפל שחור

מלח על פי הטעם

2 כפות סוכר

100 גר' קמח מצה

2 עלי דפנה

אופן הכנה:

  • את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).
  • מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות.
  • מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל וקמח מצה ו-2 ביצים טריות. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
  • מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.
  • את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים ועלי דפנה.
  • מוסיפים עוד חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כשעתיים.
  • בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב שבסיר.
  • מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
  • מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.
  • בזמן ההגשה ניתן לקשט את הדג בגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.