רק לפני כשנה נכנס העולם להיסטריית היגיינה עם התפרצות שפעת החזירים, אך מחקרים מראים כי רבים מאנשי הצוותים הרפואיים בכל העולם, אינם מקפידים על רחיצת ידיהם על פי הנהלים. בשבוע שעבר הצטרפו בתי חולים בארץ ליוזמה בינלאומית של ארגון הבריאות העולמי וציינו את שבוע המודעות בנושא

כלים
מחקרים רבים שבוצעו בשנים האחרונות מראים כי פחות ממחצית אנשי הצוות הרפואי, אינם פועלים על פי ההנחיות לרחיצת ידיים. לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי, צוותים רפואיים המטפלים בחולים משקיעים פחות מ-30 שניות לרחיצת ידיהם ולרוב אינם עושים זאת בצורה הנכונה. אי הקפדה על היגיינת הידיים בקרב הצוותים הרפואיים, הינה בעיה בינלאומית הגורמת לזיהומים רבים בקרב המטופלים בבתי חולים בכל העולם. בשבוע שעבר, וזאת מתוך הכרה בחשיבות העלאת המודעות לנושא.

ליוזמה נרתמו בתי חולים מסביב לעולם, אליהם חברו גם המרכזים הרפואיים בישראל ובכללם גם הקריה הרפואית רמב"ם. במהלך שבוע המודעות, התקיימו ברמב"ם פעילויות שונות שמטרתן להזכיר את הנושא החשוב ולהביאו למרכז התודעה בקרב עובדי בית החולים. שיאה של הפעילות ברמב"ם הייתה קמפיין פנימי שיזמה היחידה למחלות זיהומיות, בראשותו של פרופ' רנטו פינקלשטיין, שכלל שליחת מצגות מתחלפות עם מסרים קצרים בנושא לכלל עובדי בית החולים מידי יום.

לדבריה של גלית רבינו, האחות המרכזת את תחום מניעת זיהומים ביחידה למחלות זיהומיות ברמב"ם, ההקפדה על ההיגיינה בסביבתו של המטופל, הינה גורם מכריע בשמירה על בריאותו והיא חלק בלתי נפרד מאיכות הטיפול שניתן בבית החולים: "על הצוותים הרפואיים להקפיד על הנושא ולחטא את ידיהם ללא הרף. יש להבין שלא די בכפפות המגנות על המטפל בלבד, אלא יש לחטא את הידיים באלכוהול או סבון על פי ההנחיות על מנת להגן גם על החולה. בבתי החולים מפוזרים שלטים רבים המתריעים על כך שיש להקפיד על ניקיון הידיים והם מיועדים לצוות, לחולים ולבני משפחותיהם כאחד ".