אנונימוס, התנועה למען זכויות בעלי חיים, מצטרפת למאבק המושבים בצפון נגד הרפורמה שמתכנן משרד החקלאות, שתעביר את הבעלות בתעשיית הביצים לבעלי הון. "המפסידים הגדולים יהיו המשפחות במושבים, יערות הגליל, והתרנגולות שיוחזקו בלולים מתועשים, בתנאים אכזריים לא פחות מהיום – ללא אפשרות למתוח כנף כל חייהן. עיצוב מחדש של הרפורמה, שיענה לדרישות הצודקות של תושבי המושבים, צריך לכלול גם מעבר ללולים ללא כלובים, כמקובל בשורה של מדינות בעולם" אומרים באנונימוס

כלים
אנונימוס עתרה לבג"ץ נגד כוונת משרד החקלאות להקים במסגרת הרפורמה "כלובי סוללה", שנאסרו לשימוש באיחוד האירופי ובחלק ממדינות ארה"ב בשל אכזריותם. בעקבות העתירה הקפיא בג"ץ את הרפורמה בצו ביניים. לאחרונה התיר בג"ץ להתקדם בפיילוט של הרפורמה אך ורק אם יוקמו בו לולים ללא כלובים, או כאלו שעומדים בתקן האירופי המינימלי.

בג"ץ דחה את בקשת משרד החקלאות להסרת צו הביניים המקפיא את רפורמת הלולים. עם זאת, החליטו השופטים לצמצם את הצו ברוח הצעת הארגונים להגנת בעלי-החיים, ולהתיר הקמת לולים רק בתנאי שאלו יהיו ללא כלובים, או לפחות בתקן האירופי המינימלי

הרכב של שלושה שופטי בג"ץ (רובינשטיין, פוגלמן ועמית) קבע כי הלולים החדשים שיוקמו בקרוב יצטרכו לעמוד לפחות בתקן האירופי. בכך דחה בג"ץ את בקשת משרד החקלאות לאפשר הקמת כלובי-סוללה המותירים לכל תרנגולת שטח של 550 סמ"ר בלבד (פחות מעמוד A4). כמו כן, אסרו השופטים מתן מענקים ללולנים במסגרת הרפורמה, כל עוד הם אינם מותנים בעמידה בחוק צער בעלי-חיים הישראלי.

בהחלטתם כתבו השופטים: "לאחר עיון נראה לנו כי לעת הזאת אין מקום ממשי לצמצום צו הביניים הרבה מעבר להצעות העותרים בהקשר זה. אמנם ערים אנו לחשיבות שבקידום הרפורמה, ובוודאי סבל העופות כיום בלולים הקיימים מצדיק התקדמות ללולים מרווחים, ואולם לעת הזאת נראה כי הצעות המדינה אינן מעוגנות בשיני אכיפה מספיקות [...] כמו כן טרם הותקנו התקנות מכוח חוק צער בעלי חיים ולא נקבעו כעבירות מינהליות גוררות קנס. על כן חוששנו כי צמצום מסיבי של צו הביניים ללא שאלה הוסדרו, או למצער חלה התקדמות ממשית בהסדרתם, אינו נראה ראוי. הוא הדין לעניין התניה חוזית של מתן מענקים במסגרת הרפורמה בעמידה עתידית של המגדלים בתנאים שייקבעו להחזקת מטילות על פי דין, דבר שהמדינה מתנגדת לו, לעת הזאת.

"אנו נכונים לעת הזאת לצמצם את צו הביניים כלהלן: [...] קידום התכנית ביישובי חלוץ, לרבות הקמת הלולים בפועל, לגבי לולים (נטולי כלובים) או - כמובן - אם יהיה טעם בכך מבחינת המדינה והמגדלים, בלולים בעלי 750 סמ"ר [...] איננו רואים קושי בהשלמת גיבושם של הנהלים למתן מענקים, אך אין מקום לפעול על פיהם כל עוד לא תהיה התחייבות חוזית של מקבל המענק לעמוד בתנאים שייקבעו להחזקת מטילות על פי דין, כאמור".

רונן בר, מנהל קמפיין "ישראל יוצאת מהכלוב" בעמותת אנונימוס: "חייה של תרנגולת בתעשיית הביצים הם סיוט מתמשך. במדינות אחרות נקבעו כללים שמפחיתים במשהו את הסבל. התקן הנמוך ביותר הוא של האיחוד האירופי. בג"ץ העביר מסר ברור למשרד החקלאות: אסור למדינה להשקיע כספי ציבור בלולים מיושנים שמפגרים גם אחרי התקן הזה".

את העותרים ייצגו עורכי-הדין יוסי וולפסון ומיכאל ספרד. העתירה (בג"ץ 7154/09) הוגשה על ידי אנונימוס, חי-משק ו"נח" (ארגון הגג של העמותות למען בעלי החיים), על רקע כוונת משרד החקלאות להקים במסגרת הרפורמה לולים חדשים עם כלובי-סוללה, בהם לכל תרנגולת מוקצה שטח של 550 סמ"ר (פחות מעמוד A4). כלובים אלו נאסרו בכל מדינות האיחוד האירופי, וכן בקליפורניה ובמישיגן בארה”ב. תרנגולות בכלובי-סוללה אינן מסוגלות לבצע התנהגויות טבעיות, ואף לא לעמוד זקוף, למתוח כנף, לנוע או לראות אור יום. הן נעשות אגרסיביות ופוצעות זו את זו, וסובלות מפציעות בחזה עקב החיכוך המתמיד בסורגי המתכת.

לפני 16 שנה חוקקה הכנסת את חוק צער בעלי-חיים, המגן גם על בעלי החיים במשקים, והורתה לשר החקלאות להתקין תקנות לביצועו. לפני 11 שנים, בעקבות התעלמות משרד החקלאות מהחלטת הכנסת, עתר לבג"ץ הח"כ דאז אברהם פורז, ומשרד החקלאות התחייב להתקין תקנות בהקדם, אך ההתחייבות נותרה על הנייר. כתוצאה מכך נותרה ישראל מאחור בכל הנוגע להגנת בעלי חיים, בעיקר בנוגע לבעלי-חיים במשקים חקלאיים תעשייתיים.