חברת אפוסנס, המובילה העולמית בפיתוח מוצרים להדמיה ולטיפול על-בסיס יכולת מיקוד באפופטוזיס (מוות תאי), השלימה בהצלחה גיוס כולל של כ-94 מליון שקל. סכום זה, הגבוה מסכום הגיוס המתוכנן של 75 מיליון שקל, גויס בהנפקת מניות ואופציות לפי שווי חברה של למעלה מ-900 מיליון שקל (אחרי הכסף). המהלך כלל הנפקה ראשונה לציבור בה גויסו כ-64 מליון שקל, כאשר בשלב המוסדי, אשר הסתיים בביקושי יתר, השתתפו בין היתר גופי השקעה הגדולים בשוק ההון כגון עמיתים, הראל, מגדל, פסגות, מיטב. כ-30 מיליון שקל נוספים גויסו במקביל בהקצאות פרטיות לבנק לאומי, באמצעות לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של הבנק, ולבעלי מניות קיימים, קרן פונטיפקס בראשות יו"ר החברה, אלי הורביץ, וקרן Ziegler-Meditech

אלי הורביץ, יו"ר אפוסנס, מציין כי "אפוסנס פרצה דרך באחד מתחומי הביולוגיה והרפואה החשובים ביותר. אני מאמין שהטכנולוגיה המהפכנית שלה תאפשר שינויים מרחיקי לכת בתחומים שונים ברפואה. אפוסנס מהווה הזדמנות נוספת לחברה ישראלית להיות למובילה עולמית בתחומה, ולכן אני שמח שבחרנו לבצע את הגיוס הנוכחי בישראל."

מנכ"ל אפוסנס, יורם אשרי, מסר כי "הצלחת הגיוס, דווקא עתה, על רקע התנודתיות בשווקים, מעניקים משנה תוקף לאמון יוצא הדופן לו זוכה החברה משוק ההון בזכות הישגיה הטכנולוגיים והאסטרטגיה העסקית שלה. בעקבות ההנפקה בקופת החברה למעלה מ-140 מליון שקלים, המאפשרים לנו לזרז ולהרחיב את תוכנית פיתוח שלנו, ולממש את הפוטנציאל הגדול שבפלטפורמה הטכנולוגית של אפוסנס לרווחת החולים, המשקיעים והעובדים".

את הגיוס הובילו לאומי פרטנרס חתמים, כלל פיננסים חיתום, מיטב פיננסים והנפקות, מנורה מבטחים חיתום וניהול ואקסלנס נשואה חיתום (1993). משרד עורכי הדין המטפל היה הורן ושות' ומשרד רואי החשבון – קוסט פורר גבאי את קסירר ושות'.

כספי הגיוס ישמשו את החברה להאצה והרחבה של תכניות הפיתוח שלה: בשדה ההדמיה המולקולארית, החברה תשלים ניסויים קליניים לצורך קבלת האישורים הדרושים לשיווק מסחרי של מוצר החברה להדמיה של אפופטוזיס וכן מערכת ה-EarliTest, המאפשרת זיהוי מוקדם של תגובה לטיפול אנטי-סרטני. זיהוי מוקדם של תגובה לטיפול אנטי-סרטני מהווה צורך קליני דחוף בעולם האונקולוגיה בכלל, ובשוק הרפואה המותאמת אישית (Personalized Medicine), בפרט. בתחום התרופות המונחות, החברה פועלת בשיתוף פעולה עם חברת טבע תעשיות פרמצבטיות ("טבע") בפיתוח תרופות לסרטן המבוססות על הנחייה ממוקדת באמצעות מולקולת אפוסנס של כימותרפיה גנרית. לאחרונה החליטה טבע על מעבר התוכנית לשלב שני שבו תשקיע עד 9$ מליון נוספים. בכוונת החברה להרחיב את פעילות פיתוח התרופות למחלות נוספות, בנוסף לתחום הסרטן.

אפוסנס מפתחת מוצרים לאבחון ולטיפול במגוון מחלות על-בסיס פלטפורמה טכנולוגית ייחודית המאפשרת זיהוי וקישור לתאים ורקמות בתוך הגוף, הנמצאים בתהליך של מוות תאי מבוקר (אפופטוזיס). אפופטוזיס הוא אחד התהליכים החשובים בביולוגיה וקיים ברוב המחלות. מוצרי החברה בתחום האבחון כוללים הדמיה מולקולארית (Molecular Imaging) של אפופטוזיס, ואת מערכת ה-EarliTest™, המאפשרת זיהוי מוקדם של תגובה של חולה סרטן לטיפול ויכולה לסייע בהתאמת טיפול אישית (Personalized Medicine). בתחום התרופות, עוסקת החברה בפיתוח תרופות מונחות על-בסיס הפלטפורמה הטכנולוגית שלה. במסגרת זו החברה מפתחת במשותף על חברת טבע תרופות מונחות לסרטן המבוססות על תרופות אנטי-סרטניות גנריות העוברות הנחייה ממוקדת באמצעות מולקולות אפוסנס.

לחברה שורה של הסכמי הפצה ושיתופי פעולה עם חברות מובילות שונות, בין היתר עם IBA, החברה המובילה בעולם בתחום ההפצה של סמנים להדמיה מולקולארית באמצעות PET, במסגרתו ישתפו החברות פעולה בהפצה עולמית של מוצר אפוסנס להדמיה מולקולארית של אפופטוזיס; עם טבע, הסכם שיתוף פעולה לפיתוח תרופות ממוקדות לטיפול בסרטן על-בסיס הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה; ועם GSK, הסכם לא-בלעדי לשימוש GSK במערכת ה-EarliTest לצורך הערכת תרופות אונקולוגיות בפיתוח.

אפוסנס נוסדה ב–1996 בהשקעה ראשונה של ברגל השקעות במחקר ופיתוח (בשליטת יעקב גוטנשטיין ואלכס פסל), אשר יזמה והשתתפה גם בגיוסי המשך. מאז השקיעו בחברה בין היתר קבוצת פדרמן, מודגל-טק, חברת טבע, J&J, פונטיפקס (בראשות אלי הורביץ), מדיטק, DOCOR, JP MORGAN, כלל ביוטכנולוגיה, טכנורוב, הפניקס והכשרת היישוב ביטוח.