הקיץ הגיע ואיתו גם היתושים המטרידים. איך מונעים את עקיצות יתושים, וכיצד מקלים על תחושות העקצוץ והגירוד?

כלים

סמי שהין, רוקח בכיר ברשת בתי המרקחת "ש.ר.מ פארם", עושה לנו סדר ונותן לנו סקירה של התכשירים המוצעים על המדף להרחקת היתושים ולהרגעה וטיפול.

להרחקת היתושים ניתן למצוא על המדף מגוון מוצרים:

• מוצרים המבוססים על מרכיבים טבעיים ותמציות צמחים המדיפים ריח דוחה יתושים, כמו שמן ציטרונלה, שמן אקליפטוס, לבנדר, עץ התה, רוזמרין, גרניום ועוד. התכשירים מוצעים במגוון צורות למריחה על העור - תרסיס, ג'ל, קרם ועוד.

• תכשירים המבוססים על חומרים לא טבעיים. ניתן למצוא תכשירים המכילים את החומר הפעיל DEET. חומר שנמצא בשימוש עשרות שנים, והוא מספק הגנה למשך זמן ארוך יחסית. חומר פעיל נוסף דוחה יתושים נקרא IR3535.

• מכשירים המתחברים לחשמל המכילים חומרים דוחי יתושים (בנוזל או בטבליות).

• מנורות קוטלות יתושים.

• לתינוקות וילדים מומלץ להשתמש בכילה מעל המיטה המגנה על הילד מהיתושים.

חשוב לא למרוח את התכשירים נגד יתושים על הפנים וקרוב לעיניים. כמו כן, יש לשים לב שרוב המוצרים למניעת עקיצות יתושים אינם מתאימים לתינוקות מתחת לגיל שנתיים.

נעקצתם? כיצד ניתן להקל על הגירוד ואי הנעימות?

בזמן העקיצה היתוש מפריש חומרים שונים שמעוררים את המערכת החיסונית וגורמים לנפיחות ולתחושות של עקצוץ וגירוד.

ניתן להקל על הגירוד ולהרגיע את העור על ידי קירור במים קרים, או קוביית קרח. כמו כן, ניתן למרוח משחות ייעודיות המבוססות על אנטיהיסטמין, או למרוח תכשירים טבעיים המבוססים על שמנים אתריים מרגיעים כמו שמן עץ התה או שמן לבנדר. תכשירים נוספים טבעיים המסייעים להרגעת העור מבוססים על שילוב של צמחי מרפא - אכינצאה, קלנדולה ואלוורה. ניתן להשתמש גם בג'ל אלוורה להרגעת העור.

חשוב לעקוב אחר מצב העקיצות. במידה ויש החמרה במצב, גם אחרי שימוש בתכשירים מרגיעים, כדאי לפנות לרופא ולבדוק אם מדובר בתגובה אלרגית הדורשת טיפול אנטיביוטי.

בכל מקרה של שימוש בתכשירים נגד עקיצות יתושים, לטיפול או למניעה, חשוב לקרוא היטב את הוראות השימוש ולפעול לפיהן.