katefaכתף עגל אפוי בבירה לף בראון עם ירקות שורש – מתכון למאכל אירי מיוחד של מסעדת ה- Temple Bar – Irish Pub

כלים

חומרים ל5 מנות:

1 כתף עגל

1 בצל

3 שיני שום

1 כפית פלפל שחור

1 כף ציר עוף

1 כף ציר בקר

1/2 ליטר בירה לף בראון

1/2 ק"ג תפו"א

1/2 ק"ג גזר

1/2 ק"ג פרסה

1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי

1/2 ק"ג בטטה

אופן הכנה:

מכניסים לתוך תבנית גדולה את הבשר, הבצל, השום, את ציר העוף, ציר הבקר והפלפל השחור. עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור בחום 270 מעלות במשך 4 שעות. אחרי שהכתף מתקררת מחלקים למנות. בסיר של 5 ליטר מוסיפים את הציר בו בושל הבשר ואת הירקות ומבשלים עד כדי ריכוך:

אופן הגשה:

בצלחת מניחים את הירקות המבושלים ועליהן פרוסות מנתח כתף העגל.

מסעדת ה- Temple Bar – Irish Pub מפעילה 4 סניפים ברחבי הארץ:

מתחם סינמה סיטי, ראשון ל "ציון טלפון">ציון טלפון : 03-7165757

>מתחם G, ויצמן 207, כפר סבא. טל: 09-7677575

>Cinemall, לב המפרץ, חיפה. טל: 04-8404460

>סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון. טל: 6995536 03