הוועדה לזכויות הילד

(הדופק הפלילי)
חה"כ יפעת שאשא ביטון

יו"ר הוועדה לזכויות הילד: "הריבוי בגילויי האלימות וההתעללות במוסדות ובתים פרטיים הוא סרט אימה שהם הקורבנות בו"

(חדשות הבריאות )
צילום: דוברות הכנסת

הוועדה לזכויות הילד קיימה היום (ב') דיון בנושא 'חינוך ובריאות ללא גבולות', במרכזו עמד נושא החינוך לילדים המאושפזים בבתי החולים. בפתח הדיון הוצג כי בישראל מאושפזים כ-120,000 בשנה, חלקם הגדול מקבל שירותי חינוך ב-150 מרכזים חינוכיים בתוך בתי החולים המהווים מודל ייחודי בעולם. המרכזים הינם חלק מהאגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך. יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ יפעת שאשא ביטון: "גאה להיות חלק ממדינה הנותנת לצד שירות לילדיה, שירות גם לילדי מדינות אחרות, חלקן מדינות אויב"

(הריון ולידה)
צילום: אילוסטרציה

לפי פילוח מקרי המוות שנבדקו ואוששו כמוות ללא סיבה עלה כי בישראל נמצאו 0.25 אחוז תמותה לאלף לידות בשנים 2000 עד 2014 מול 0.3 אחוז בארצות בעלות השיעור הנמוך ביותר בעולם. מנגד עלה בדיון כי במרבית המקרים לא בוצעו בדיקות מקיפות אלה, שיש בהן להציל חיים.

(דופק החינוך)
חה"כ יפעת שאשא-ביטון

בני נוער בכנסת: להגביל את עלויות נשפי סיום הלימודים - במהלך דיון הוועדה לזכויות הילד בהוצאות המופרזות סביב מסיבות סיום לימודי התיכון, קראו בני הנוער להגביל את העלות ל-200 ₪. יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון למערכת החינוך "להגדיר סטנדרטים כבר מהמסיבות שמתקיימות בגן כולל אבא ואמא של שבת ועד לנשפים שבכיתה י"ב"

(הדופק הפלילי)
הוועדה לזכויות הילד קיימה היום (ג') דיון חירום בנושא רצח ילדים בידי הוריהם. הדיון עסק באי יישום המלצות דו"ח וינטר. צילום: דוברות הכנסת

משרד הרווחה הציג את החוק לצמצום מקרי רצח ילדים בידי הוריהם - יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ יפעת שאשא ביטון, יוזמת החקיקה: "נגיש את החוק לוועדת השרים בימים הקרובים". החוק יעגן מערכת של דיווח ומעקב בכלל הרשויות ומשרדי הממשלה לאיתור מקרי חירום. אם לילדה שנרצחה: "במקרה בו האם מוכה גם הילדים בסיכון"

(דופק החינוך)
ביטון: משרד הבריאות מורה להחליף את החול פעמיים בשנה וזה לא קורה. צילום: דוברות הכנסת

משרד החינוך: המלצות משרד הבריאות לארגזי החול בגני הילדים לא מיושמות. במהלך דיון בנושא ציין נציג משרד הבריאות כי הסכנה היא בכל מצבור חול בגן ולא רק בארגז החול: "רק טיפול שוטף של הרשות המקומית והגן יביא להרחקת מזיקים וחיידקים". אם לילד: "חלו אצלנו ילדים בדיזנטריה, אחרים חזרו עם פצעים מוגלתיים" יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון: "על משרד החינוך לקבוע סטנדרטים חדשים ולפעול ליישומם, אני שוקלת קידום חקיקה בנושא" הוועדה לזכויות הילד קיימה היום (ג') דיון בנושא 'חול מזוהם בגני הילדים'.

(הדופק הפלילי)
ח"כ שאשא ביטון: "יש גם מקרי קצה, יש ילדים ששפוטים על רצח. לא הייתי מנתקת את הכלא ממעטפת השיקום שהם צריכים לקבל. גם שם יש צורך במעטפת של שיקום וטיפול, של ראייה אחרת של הסביבה". צילום: דוברות הכנסת

הוועדה לזכויות הילד תקדם תוכנית מקיפה לשיקום אסירים קטינים - במהלך דיון שבמרכזו נתוני שב"ס כי 75 אחוז מהקטינים המשתחררים מהכלא חוזרים אליו, גייסה יו"ר הוועדה, ח"כ שאשא ביטון את כלל הגורמים המעורבים לשם גיבוש תוכנית כוללת: "זה השלב שאנחנו עדיין יכולים להציל אותם" נתוני דו"ח מכון המחקר של הכנסת: "רק 15 אסירים קטינים סיימו ב-2015 את הליכי השיקום, בשנתיים האחרונות רק 10% סיימו תוכניות טיפול במעונות. בני הנוער מעדיפים לרצות את מלוא עונשם ולא להשתתף בתוכניות שיקום" הוועדה לזכויות הילד קיימה היום (ג') דיון בנושא 'שיקום אסירים קטינים'. הדיון התקיים בהמשך לסיור הוועדה בכלא הקטינים 'אופק', ונוכח הנתונים שאסף מכון המחקר של הכנסת אודות המצביעים על אחוזי שיקום נמוכים במיוחד בקרב בני נוער משוחררים (הדו"ח המלא מצ"ב).

(דופק החינוך)
ח"כ יפעת שאשא ביטון "אם זה צריך להיות בחקיקה נעשה זאת"

אם לילד אלרגני: "חברות הביטוח מנצלות את חוסר המודעות של ההורים" במהלך דיון סוער בנושא ביטוח לילדים החולים במחלות כרוניות עלה כי אלה אינם מבוטחים באופן זהה לכלל הילדים במוסדות מערכת החינוך. מנהל סוכנות הביטוח של החברה למשק וכלכלה: "יש פרשנויות שונות". נציג משרד החינוך: "השלטון המקומי אמון על הביטוח". יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון: "דורשת התחייבות שכל הילדים מבוטחים ללא סייגים"

(זכויות האדם)

במהלך דיון שהתקיים השבוע בוועדה לזכויות הילד עלה כי "בשל חוסר המקום במוסדות סגורים לנוער עבריין שופטים רבים מחליטים להשאיר נערים רבים בתא המעצר או מחליטים לשחרר אותם לרחוב." כך אמרה עו"ד מורן פרוינד מהנהלת בתי המשפט

( מתגייסים למען הקהילה)

היום התקיים דיון בוועדה לזכויות הילד, בראשות ח"כ דני דנון, בנושא "ילדים כבדי שמיעה וחירשים – זכויות ושירותים".ע"פ נתוני מרכז המידע והמחקר של הכנסת: בישראל אלפי ילדים ובני נוער חירשים וכבדי שמיעה, המקבלים זכויות ושירותים מגופים שונים ובהם: המוסד לביטוח לאומי, משרד הבריאות, משרד הרווחה וערוצי התקשורת. מבדיקת זכויותיהם של ילדים חירשים וכבדי שמיעה בגופים השונים עולות כמה בעיות מרכזיות