בשר בקר

(מאמרים - כלכלה)

בתחילת ספטמבר 2016, התבשרנו כי משרד האוצר שוקל להפחית את שיעורי המכס ביבוא בשר טרי או צונן. מטרת הפחתת המכס, היא להפחית את יוקר המחייה בישראל. מהלך זה הינו מסמר נוסף בארון הקבורה של תעשיית המזון הישראלית. בתקופה האחרונה אנו עדים לשרשרת של הורדות מכסי יבוא על מוצרי מזון תעשייתיים וחקלאיים, באמתלה של הורדת יוקר המחייה, באמצעות קידום הייבוא והעדפתו על פני הייצור המקומי.

(מתכונים)

ביום העצמאות, הבשר הוא המלך הבלתי מעורער של חגיגות "על האש" המסורתיות. כמעט כל אחד חושב שהוא מומחה באיך לבחור בשר ומה לעשות איתו. הלכנו לשאול את דעתם של האנשים שמגדלים את הפרות. מנתונים לצריכת בשר בקר שנבדקו לקראת יום העצמאות נמסר ע"י חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) ומועצת הבשר, כי צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 107 אלף טון בשר בשנה, הצריכה הממוצעת לנפש הינה 14.5 ק"ג בשר בקר בשנה, לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה

(בארץ)

הפסדי ענק של עשרה מיליון ₪ בשנה למגדלי הבקר בישראל עקב העדפת הממשלה את המגדלים הדרום אמריקאים וסגירת המעברים לעזה לבקר ישראלי. שמונים מגדלי בקר מכל רחבי הארץ, הפגינו היום מול מעבר כרם שלום, לעזה, בדרישה לממשלה לפתוח את מעברי הגבול להעברת בקר