בוגרי שנקר מעצבים קולינריה: סט כלי בישול מסורתיים, אפליקציה להזמנת משלוחים, ספר בעקבות 5 מאכלים ישראליים, תדמית למשאית מיצים, מרכז לאפיה וגידול מחמצות, פאב המשמש ללימוד שפות זרות, מיתוג לשמן זית ישראלי, בית קפה מולקולרי - כל זאת ועוד בתערוכת הבוגרים השנתית של בוגרי שנקר

כלים

בוגרי המחלקות להנדסת תוכנה, תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי, במכללת שנקר מציגים בימים אלה לראווה את פרוייקטי הסיום שלהם ומביאים אל עולם העיצוב בשורות חדשות ומרעננות בכלל בתחום האוכל, קולינריה, ארוח ובישול. בין העבודות שהציגו בוגרי המחלקות השונות בתערוכות הבוגרים ניתן היה לראות קונספטים מעוצבים של בית קפה מולקולרי, ספר בעקבות מאכלים, מיתוג למשאית מיצים חדשנית, מרכז לאפיה וגידול מחמצות, פאב בו לומדים שפות זרות, מיתוג לשמן זית היי טקי, אפליקציית משלוחים, כלים לבישול מסורתי ועוד.

מתוך עבודות הבוגרים:

רביד אורי // שלוש (המחלקה לעיצוב תעשייתי)

מנחה: דוד ספקטר

בעידן של בישול מולקולארי ותחכום קולינרי הולך וגובר, מתעורר צורך ממשי לחזור למקורות - לכלי בישול שעוברים מדור לדור, מבית לבית. הפרויקט מציע 3 כלי בישול מרכזיים לשימוש מסורתי - ללא אמצעים דיגיטליים או תוכניות של "שגר ושכח".

סוויסה שמעון ורוזנברג שאול // BestBiss (המחלקה להנדסת תוכנה)

מנחה: יצחק נודלר

מערכת Takeaway חכמה המאפשרת ביצוע הזמנות באפליקציית סלולר וניהולן על-ידי צוות המסעדה. באמצעות המערכת יכול צוות המסעדה לעקוב אחר ההזדמנות, לנהל תיקי לקוחות ולהפיק דו"חות שונים, כמו סטטיסטיקות ופילוחים.

רז מתן // שערים של אוכל (המחלקה לתקשורת חזותית)

אתר: http://matanraz.com/

מנחים מעשיים: דקל בוברוב אופיר ליברמן

מנחה עיוני: ד"ר טל ברלי

ספר הבוחן את הישראליות דרך התבוננות וחקר של 5 מאכלים המוגדרים כישראליים: שניצל (סמל הבית), קפה שחור (סמל לגבריות ולצבא), חומוס (סמל ל"חבר'ה"), בורקס (סמל לרשמיות ישראלית) וחלה (סמל לשישי ושבת).

אקשטיין שירה // ג׳וס טראק (המחלקה לתקשורת חזותית)

מנחים מעשיים: הילה שאלתיאלי ואולג מילשטיין

מנחה עיוני: אסף קרבס

תדמית למשאית רחוב ניידת, המוכרת מיצים ושייקים טבעיים, סביבה נוצרת התקהלות שמובילה לחוויה חברתית‪. גם כשהמשאית בתנועה, האווירה בה תוססת, המוזיקה רועשת והטורים גבוהים.

המשאית מלאת צבע ואנרגיות, מעוצבת בהשראת תרבות הרחוב ההודי ומושתתת על תנועה, עומס ועושר חזותיים, טעמים, צבעים ויצריות.

מידן הילי // לחם עבודה (המחלקה לתקשורת חזותית)

אתר: www.behance.net/hillymaydan

מנחים מעשיים: נירית בנימיני ובן בן חורין

מנחה עיוני: ד"ר טל ברלי

תדמית למרכז אפייה וגידול מחמצות, הפועל בשיטת קואופרטיב-חברתי. למרות היותו של הלחם מזון בסיסי ופשוט, הוא מכיל בתוכו אינספור שילובים, שכבות וטקסטורות שהיוו השראה ליצירת שפה ויזואלית רב-גונית.

הפרויקט מתבסס על אלמנטים אידיאולוגים של בסיסיות, עמל כפיים, יצרנות ושיתופיות.

ניצני נועה // בר-בבל (המחלקה לתקשורת חזותית)

אתר: https://www.behance.net/NoaNizzani

http://chocolatechipstudios.tumblr.com/

מנחים מעשיים: הילה שאלתיאלי ואולג מילשטיין

מנחה עיוני: ד"ר יונה וייץ

תדמית לפאב המציע סביבה אלטרנטיבית ללמידת שפות זרות. המקום מעודד פעילות חברתית הכרוכה בדיבור, חשיבה ויישום אוצר מילים חדש באווירה הקשורה לתרבות של השפה אותה מתרגלים. בכל לילה "מתארחת" בפאב שפה אחרת, המחייבת שינוי של התדמית והתפאורה החזותית.

צור שלי // שמן זית אקרמן (המחלקה לתקשורת חזותית)

אתר: http://cargocollective.com/shellytsur

מנחים מעשיים: נדב ברקן ואמנון אילוז

מיתוג לשמן זית, המעוצב על-פי דמותו של איש ההיי-טק יוסי אקרמן, המייצג מפגשים חדשים בין עולמות שונים ומנוגדים, בהם: היי-טק ולואו-טק, קור וחום, בינלאומי וישראלי.

תל-אור חן // Agar (המחלקה לתקשורת חזותית)

אתר: http://chentelor.wix.com/chen-tel-or

מנחים מעשיים: נועה שוורץ ואסף קרבס

מנחה עיוני: אסף קרבס

מערכת הזמנה אינטראקטיבית לבית הקפה Agar, המציע קינוחים מולקולאריים. באמצעות המערכת מרכיב הלקוח מנה והיא נעשית במיוחד עבורו באחת מ-5 הטכניקות הנהוגות בבישול המולקולארי: קצף, אבקה, ספרה, משחה וקוויאר.

האפליקציה מציעה היכרות חווייתית עם עולם הקינוחים המולקולארי, בדגש על הטקסטורות ומצבי הצבירה השונים והמפתיעים של המזון.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים