CRI

(בארץ)

_DSC0021באירוע שהתקיים אתמול, יום רביעי, בתל אביב מטעם הרדיו הבינלאומי של סין (CRI) שבבעלות ממשלת סין, הכריז סגן עורך הרדיו, מה ווי-גונג, על כוונותיהם לבחון אפשרות להקמת תחנת רדיו בישראל, וכן בחינת שיתופי פעולה עם גופי תקשורת ישראליים נוספים. ההכרזה מטעם הרדיו הבינלאומי של סין נובעת מהצלחת פרויקט 'החוויה הסינית שלי' שקיים הרדיו בישראל בחצי השנה האחרונה. פרויקט זה שנועד לחיזוק הקשר בין יהודים שחיו בסין בתקופת מלחמת העולם השנייה וצאצאיהם לסין, הינו פרויקט ראשון בסדרת פעולות שנועדה לקרב בין הישראליים לסין.

ח"כ דליה איציק שנכחה באירוע, אמרה: "אם הייתי ראש ממשלת ישראל, הייתי ממנה שר לענייני סין. לא צריך להכביר במילים כמה הארץ הזו חשובה ומעניינת".

סגן עורך הרדיו, מה ווי-גונג, הוסיף ואמר כי בכוונתו להמשיך ולפעול למען יחסי תקשורת טובים יותר בין ישראל לסין על מנת לחזק את הקרבה בין שתי המדינות.

באירוע שחתם את פרויקט 'החוויה הסינית שלי' לציון 20 שנות יחסים דיפלומטיים בין ישראל לסין נכחו חברת הכנסת דליה איציק, שגרירת סין בישראל- גאו ין-פינג, ראש מחלקת אסיה במשרד החוץ חגי שגריר, דני נישליס מנכ"ל רדיו חיפה ואנשי ציבור בכירים נוספים.

הרדיו הבינלאומי של סין (CRI) הנמצא בבעלות ממשלת סין, נוסד בדצמבר 1941 והוא מהווה כיום את אחד מגופי התקשורת הגדולים במדינה. בספטמבר 2009 הוקדם גם אתר האינטרנט העברי של הרדיו המהווה את המדיום התקשורתי הממלכתי הראשון של סין בשפה העברית. האתר ששם לו למטרה להציג באופן ישיר וללא תיווך את התרבות והתיירות בסין, מכיל ידיעות חדשותיות ומידע בנושאים שונים הקשורים בסין: תרבות, אתרי תיירות, כלכלה, כנסים ותערוכות, ידע כללי וכן חומרים מוקלטים. נכון להיום, ל- CRI אתרי אינטרנט ב 61 שפות שונות.

אתר האינטרנט העברי של הרדיו:http://hebrew.cri.cn/

בתמונה: סגן עורך הרדיו- מה ווי גונג, שגרירת סין בישראל-גאו ין-פינג וחברת הכנסת-דליה איציק.קרדיט: יח"צ 

(בארץ)

הרדיו הבינלאומי של סין (CRI) מקיים בימים מאלו את תחרות דירוג הערים ההיסטוריות בסין. במהלך התחרות יתבקשו גולשים מכל רחבי העולם לבחור את העיר הסינית המועדפת עליהם, דרך אתר האינטרנט של הרדיו. תחרות זו הינה חלק מהניסיון למנף את התיירות העירונית במדינה והיא תמשך עד סוף חודש יולי.